Het verhaal van een bofkont

Ik ben dol op Sinterklaas. Ik denk zomaar dat ik hem de leukste man van Nederland vind. Op mijn eigen echtgenoot na dan. Ik pak altijd uit, met Sinterklaas. Verstop muizen in jaszakken, zet schoenen voor anderen (en ja, daar gaan ook dingen in) en dicht zomaar 8 gedichten in 2 uur. Ik. Ben. Dol. Op. Sinterklaas.

Mijn man snapt mijn Sinterliefde niet helemaal: hij vindt bijvoorbeeld het kijken van de Intocht, compleet met pepernoten en andersoortigs Sinterigs, vooral leuk voor mij. Zelf gaat hij liever schoonmaken. Hij zwaait dan af en toe naar me, brengt me een kusje en schud zijn hoofd als ik hard mee zing met Sinterklaasliedjes. Die ik natuurlijk allemaal uit mijn hoofd ken.

Hij doet dus wel een beetje mee, Sint-technisch gezien. Maar échte Sinter-hysterie hoef ik van hem niet te verwachten. Wat ik dan dus ook niet doe. Tot gisteravond. Ik werd compleet verrast. Wat heet: ik was volledig overdonderd. Omdat het de laatste keer ‘samen’ Sinterklaas was – volgend jaar hopen we dat Germini leuk mee doet – , besloten we er een fijn avondje van te maken. Misschien 1 of 2 cadeautjes en een hapje eten. Ergens buiten de deur.

“Verzin jij maar waar je zin in hebt,” riep ik tegen Echtgenoot in de auto onderweg naar huis. “Ik lust namelijk niets meer.” Hij hoefde niet lang na te denken: “We gaan naar die nieuwe Braziliaan.” Ik schokschouderde: “Prima. Ik ben benieuwd.” Dat was de eerste verrassing: het was namelijk een verbazingwekkend heerlijke maaltijd.

Eenmaal thuis, wilde ik direct rommeltjes opruimen. “Nee,” riep Echtgenoot. “Ga jij nou lekker zitten!” Ik protesteerde wat, maar liep toch door naar de woonkamer.  “Holy mek!!” riep ik hard, terwijl ik naar een werkelijk énorme berg cadeautjes staarde. “Hoe kan dit nou?” Echtgenoot liep achter me aan en grijnsde: “Oh, daarom was natuurlijk de deur open toen we thuiskwamen. Sint en Piet zijn binnen geweest!”

“Dat zal het zijn!” zei ik blij, en verbaasd, tegen mijn man. Mijn Echtgenoot, die niet in de Sint gelooft. Mijn Echtgenoot, die zomaar opeens Sint & Piet in huis heeft gehaald. De Allerliefste, die Pakjesavond aangegrepen heeft om me goed in het zonnetje te zetten na een bijzonder jaar. “Mijn hormonen kunnen dit allemaal niet zo goed aan,” murmelde ik, terwijl ik mijn tranen wegslikte. Echtgenoot keek me trots aan. Ik zag hem denken: “Missie geslaagd.”

Ik pakte mezelf bij elkaar. Genoeg gehuild, het is de hoogste tijd om in de berg cadeautjes te duiken. Waarvan akte.

Sint 1    Sint4

Share Button

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *