Een volwassen borstel

Al tijden gebruik ik de prachtigste borstel ooit. Een echte roze prinsessenborstel. Zo eentje met een tekening erop. Perfect voor mij. En mijn haren zien er prima uit. Al zeg ik het zelf. Echtgenoot is het niet met mij eens. Niet zozeer over mijn haar, maar over de borstel: “Die kan echt niet meer. Je moet een andere borstel. Eentje voor volwassenen.” Als hij daar weer eens over begon, haalde ik mijn schouders op en stak ik m’n tong uit. Lekker volwassen.

Maar toen ik moeder werd, begon Echtgenoot steeds vaker mijn prachtig roze prinsessenborstel af te kraken. Het kon écht niet meer. Vond hij. Ik was nog steeds niet overtuigd: “Hij doet het toch? Wat zeur je dan!” Stiekem vond ik mezelf vast reuze hip: ook roze en prinsesserig. Net als Dochter.

Maar een paar dagen na Moederdag kreeg ik een cadeautje. Namens Dochter, voor Moederdag. Aldus Echtgenoot. Blij als ik ben met alle cadeautjes, scheurde ik het papiertje eraf. “Oh,” zei ik. Ik zag een borstel. Een volwassen borstel. Een zwarte borstel. Een zwarte! Oké, met een roze streepje. Maar dan nog!

Stiekem hoopte ik op een eerste Moederdag met bloemetjes, hartjes en glitters. Maar ik kreeg een borstel. Omdat Dochter volgens Echtgenoot dacht: ‘Mama is niet hip met haar borstel. Ik geef mama straks op voor Hotter than my Daughter.’ En dus kreeg ik een borstel. Om mijn volwassen mamaharen mee te borstelen.

Ik zuchtte en legde de borstel in de badkamer. Voor de vorm. Want de dagen erop bleef ik gewoon mijn eigen, vertrouwde, ROZE borstel gebruiken. Tot de dag kwam dat mijn roze borstel nergens te vinden was. Ik wist het meteen: die is verstopt. Door Echtgenoot. En omdat ik niet anders kon, pakte ik de volwassen borstel. Om mijn volwassen mamaharen mee te borstelen.

Mijn eerste Moederdagcadeau ooit. Een borstel. En dus ben ik door Dochter en Echtgenoot gedwongen tot volwassen borstel-gedrag. Dat hele moederschap: ik vind het maar wennen.
Borstel 2 borstel 1

Share Button

6 comments

  1. Whahahahahahaha, sorry hier moet ik stiekem gewoon wel even om lachen hoor.

    Het afscheid nemen van dingetjes die nog konden toen je geen mama was, zal vast tegen vallen: ook als het gaat om een borstel ;):p

  2. Volgens mij heeft Echtgenoot last van het grote groene monster dat jaloezie heet!!

    Een kleine borstel ligt vaker gewoon fijner in de hand. Sla je niet tegen je eigen harses aan als je je haar borstelt. Ik zeg zoeken die prinsessenborstel. Die grote gebruik je maar als je keihard voor de spiegel staat mee te bleren.. als een echte artiest!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *