De opvoeding: Dochter’s fatsoensnormen

Papa en mama zitten lekker te eten en Dochter zit er genoeglijk bij in haar Triptrap. We keuvelen wat en af en toe heeft Dochter ook wat te melden. Dan wordt ze stil. En rood. En ze wordt nog een beetje roder. Ze wordt zelfs een beetje paars. “Ohoh,” zeggen we tegen elkaar.

Ja hoor, de welluidende klanken van een volle broek klinken ons in de oren. Haar beentjes, voetjes, ruggetje … Tot aan haar oksels zit ze eronder. Terwijl we zitten te eten! Papa zegt: “Kon je niet even tien minuten wachten?” Nee hoor, Dochter wilde het nu graag: het komt immers op als poepen. Maar heus niet erg: na een snelle wasbeurt, schone kleertjes en schone luier is Dochter weer tiptop in orde.

Maar we moeten haar nog wel even leren om haar momenten te kiezen. En zo begint de opvoeding: met gelijke munt terugbetalen. Dus als Dochter zit te eten, laat mama even een goeie wind. Oog om oog, tand om tand. Zo leer je fatsoen.

Share Button

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *