#Nachtouders

Midden in de nacht wordt Dochter wakker. Ze heeft een verstopte neus, want Darth Vader still hasn’t left the building. Zoals het hoort bij een echte mama, ben ik direct wakker en stap uit bed. Terwijl ik even met mijn ogen knipper en het slaapzand uit m’n ogen wrijf (zo wakker was deze moeder ook weer niet), kijkt Dochter grijnzend naar me.

Als de verstopte neus verholpen is, maak ik van het wakkere moment gebruik om even naar het toilet te gaan. Ik val half in slaap, maar hoor Dochter dan op de bekende baby-manier hoesten: half-stikkend. Omdat ik weet dat ze in orde is, en ik deze hoest inmiddels ken, blijf ik zitten waar ik zit.

Echtgenoot schrikt echter wakker van het gehoest. Hij stormt uit bed om z’n Dochter te redden, maar loopt slaapdronken tegen de kast aan. Ik roep vanaf het toilet: “Er is niets aan de hand!” Echtgenoot strompelt, na een korte check, weer naar bed, draait zich om en slaapt verder.

Inmiddels heb ik de fles klaar en geef die aan mijn hongerige Dochter. Dan zie ik haar gezichtje vertrekken. En ik weet: daar gaan we weer. En dus sta ik midden in de nacht een poepluier te verschonen. En opnieuw vind ik dat we nog wat moeten werken aan haar fatsoensnormen. Want een poepluier midden in de nacht, vind ik respectloos naar de mama.

Drie kwartier na de verstopte neus zijn we klaar. Het nachtelijk gerommel maakt weer plaats voor nachtelijke rust. Om twee uur later weer opnieuw te beginnen. Zonder poepluier hopelijk.

Ah, de avonturen van een #nachtouder.

Share Button

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *