Pinterest: de nachtmerrie voor Kerstmis

Zwetend zat ik op de vloer in de kamer. Ik vervloekte mezelf en ik vervloekte internet. Hoe kwam ik op dit onzalige idee?

Dat onzalige idee kwam door de doorwaakte nachten van de maanden ervoor. Dochter sliep niet of nauwelijks en acht keer per nacht eruit was de standaard. Niet een week, niet een maand, nee, ruim vijf maanden lang. En wat doe je als je ’s nachts wakker ligt en op den duur niet meer kan slapen? Dan ga je spelletjes doen op je telefoon. Maar ik vind eigenlijk alleen wordfeud leuk en aangezien er niemand anders 8 keer per nacht eruit moet, en dus een woordje kan leggen, moest ik op zoek naar ander tijdverdrijf.

En daar was Pinterest. Dat kutterige Pinterest. Dat zelfs onkundigen zoals mijzelf laat denken dat ze iets kunnen wat eigenlijk niet voor hen weggelegd is. Dat vreselijke, vreselijke Pinterest.

Maar ik trapte erin. Ik zag een idee voor een kerstkaart. En ik zag het helemaal voor me: genoeglijk een kerstmuziekje op, Dochter in d’r oude trainingspakje en wat verf en papier. En oh, oh, oh, wat zouden Dochter’s beppe, oma en ooms en tantes blij verrast zijn met zo’n énig, persoonlijk kaartje? Want wie wil er nou niet een kerstkaart met een voetje van kleindochter/ nichtje/ vriendinnetje? Zo gedacht, zo gedaan: verwarming aan, kerstmuziekje werd BabyTV en de verf moest nog snel worden gehaald. Want tsja: als je niet creatief bent, heb je de attributen er ook niet voor. Maar dat mocht de pret niet drukken.

IMG_4713 IMG_4717 IMG_4716

Het duurde nog geen vijf minuten, of ik zat zwetend op de vloer in de kamer. Ik vervloekte mezelf en ik vervloekte Pinterest. Hoe kwam ik op dit onzalige idee? KUT-Pinterest. Dochter begreep er ook geen hout van en probeerde zich alle kanten op te wurmen. Want dat doen baby’s nu eenmaal: die werken echt niet mee als de mama besluit om een énig kerstkaartje te maken. En dus zat Dochter onder de verf, zat de mama zwetend op de vloer en was de vloer één grote verfpot: een waar Pinterest-bloedbad. Ik was blij dat ik de poezels tijdens dit hele debacle had buitengesloten. De gevolgen waren niet te overzien geweest.

Uiteindelijk duurde het nog vier weken voor ik de moed had om verder te gaan. Want na het ontstane oorlogsgebied van het voetje stempelen, moesten er ook nog oogjes geplakt worden. En, oh gruwelijk: geweien getekend. En zoals je waarschijnlijk wel geraden had: tekenen kan ik ook al niet.

Inmiddels is de Pinterest-nachtmerrie voorbij en is het resultaat met de post mee. Want wie wil er nou niet zo’n kerstkaart (en ja: ik klink cynisch nu).

Vrolijk Kerstfeest. Ondanks Pinterest.
kerstkaart 1        kerstkaart 2

 

Share Button

6 comments

  1. Hahaha geweldig en vooral herkenbaar blogje. Ik heb deze kerstkaart ook voorbij zien komen. Zijn mn jongens te groot voor maar vond m geweldig. Ik had een andere kerstkaart op t oog. Ze zitten net op de post. De 1e ging nog wel, bij de 2e rekende ik het niet rechte lijntje al goed en bij de 3e kaart dscht ik: waar ben ik aan begonnen, ik moet er nog 40. Maar ze zijn klaar voor dit jaar! Pinterest is leuk maar ik hou t bij recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *