Een ruimteschip in Kollum

13051676_10154243796166042_451320278186669844_n‘Wat is er?’ Ik schrik wakker om 5.07 uur als Echtgenoot over me heen klimt, het bed uit. Voor Yfke kan hij er niet uitgaan: ons slaapmutsje logeert bij oma. ‘Hoor je iets?’ vraag ik onnozel, nog doof van de diepe slaap waar ik uit werd gehaald.

‘Ja,’ zegt mijn stoere man en hij loopt de trap af. Ik moet nog wakker worden. Na een minuut of drie trekt mijn slaapdoofheid weg en hoor ik wat hij hoorde. Het lijkt wel het geluid van een ruimtevaartschip. Het is vast de slaperigheid die me parten speelt, maar ik bedenk me serieus dat er ruimte genoeg is voor de aliens om te landen. De hectares weiland vliegen je hier om de oren.

Ik moet plassen (en wil dat ruimtevaartschip graag zien) en loop ook de trap af. Mijn Echtgenoot is buiten: ‘Het is de melkmachine,’ bromt hij. ‘Ik herkende het geluid niet.’ Ik knik: ‘Ik ben echt heel blij dat we wakker zijn, maar ik ga weer naar boven.’

9.10 uur: ik neem een bad en kijk uit over de weilanden. Er mist iets. Een ruimtevaartschip, ofzo.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *