Wie ben ik!?

Ik ben Marlies. Een enthousiaste dertiger die niet meer net achter de grachtengordel in Amsterdam woont. Ik woon in Het Dorp. Die met een tuinpad, mooie appelbomen en zondagse stilte. Op zaterdag ook, trouwens. En op elke willekeurige dag. Stilte.

Ik woon niet alleen, ik deel een huis van drie (!) woonlagen met een Echtgenoot (we zijn getrouwd op 12-12-12), een Fugel en 4 katten. Zij luisteren vaker niet dan wel naar de namen Bloem, Pip, Poona en Lance (afkorting van ‘Ambulance’). En niet te vergeten: onze kleine dreumes Dochter. Zij werd geboren op 1-3-2014. Op het moment dat wij tegelijk ‘Hé’ tegen haar zeiden, keek zij met grote, blauwe ogen naar ons. In haar eerste minuut herkende ze onze stemmen al. Een bijzonder moment. Zo eigenwijs als ze toen al leek  te zijn, blijkt ze nu zeker te zijn. Een kleine prinses, een heerlijk grietje.

Ik schrijf, tweet en Facebook heel wat van me af. Ik probeer vooral de humor te zien van mijn verhalen waar regelmatig een blauwe plek in voorkomt. Maar gelukkig bedek ik ze meestal met een roze sausje: daar wordt mijn leven een heel stuk leuker van. En ik hoop dat je met me mee kunt lachen, dankzij dit blog.

Bloggen doe ik al meer dan tien jaar. Een hele tijd dus. Ik kan straks net als Facebook een filmpje maken over mezelf. Ik bespaar het jullie. Ik ben beter met de pen dan dat ik het op camera doe. Lees mee en lach. Hoop ik.